Hurtigruten 25 augusti

VS&Perssons Bussar AB arrangerar resan. För bokning kontakta oss per telefon 026-120 000

Världens vackraste sjöresa kan man utan att överdriva beskriva, Norges sedan länge kommunikativa livsnerv, Hurtigruten. Under 7 dagar hinner man gå in i inte mindre än 34 hamnar längs en 240 mil lång kuststräcka. På båten kan man lugnt slappna av i en rogivande salong, gå en sväng på promenaddäck, eller ta en kaffee eller drink i baren. Fin mat serveras i restaurangen, varje dag erbjuds en trerätters middag. Fisk är inte ovanligt, och sist ut på 7-dagarsresan dukas ett magnifikt bord upp med skaldjursbuffé som innehåller bla. hummer, kungskrabba och mycket mycket mer.

Dag 1
Gävle Bergen
Bussen hämtar upp i Gävle med omnejd för att sedan fortsätta till Arlanda. Vi flyger direkt  till Bergen, där bussas vi vidare till Hurtigrutens avgångsplats där vi går ombord på M/S Midnatsol och gör oss hemmastadda i våra hytter. Fartyget lämnar Bergen sen kväll och den fantastiska resan norrut börjar på riktigt. Under våra magiska dygn ombord kan vi sitta och beundra den nästan magiska utsikten. Rederiet erbjuder utflykter vid de mest sevärda destinationerna. Man väljer själv vilka man vill köpa till.

Dag 2- 6
Florø Berlevåg
Vi passerar den västra udden ut mot öppet hav och styr mot Torvik. Vi gör ett stopp i Ålesund och fortsätter mot Molde med
sina underbara vyer. Vi hinner med att utforska kungastade  Trondheim, Norges första huvudstad. Kanske passar ni på att se den mäktiga Nidarosdomen?

Dag 4
Vi korsar polcirkeln och når på kvällen Lofotens huvudstad Svolvær. Tidig eftermiddag den femte dagen är vi framme vid porten till Arktis, Tromsø. Här gör vi ett längre uppehåll.

Dag 6
Nu passerar vi resans nordligaste punkt. Vi andas in den klara luften och ser ut över det karga, vackra landskapet. Vi når Honningsvåg, porten till Nordkap – den spektakulära platån som höjer sig 300 meter upp ur havet. Vi är nu endast 200 mil från den geografiska Nordpolen. 

Dag 7
Kirkenes - Gävle
På morgonen når vi vår slutdestination Kirkenes. Här hämtas vi upp av en buss som kör oss till flygplatsen. Vi flyger  via Oslo till Arlanda där en buss hämtar oss för vidare transport till Tierp, Gävle, Sandviken och Hofors.

 

HURTIGRUTEN SPRING from Hurtigruten AS on Vimeo.

">http://

HURTIGRUTEN SPRING from Hurtigruten AS on Vimeo.

 

Status:
Fullt