Island 23 augusti

VS&Perssons Bussar AB arrangerar resan. Boka hos oss på Siljan Buss.

Dag 1
Avresa från Gävle kl 04.00. Icelandairs plan lyfter från Arlanda kl 8.00 och ankomsten till Keflavik är beräknad till 9.10 lokal tid.
Vid ankomsten till flygplatsen Keflavik möts vi av vår svensktalande lokalguide som visar oss vägen till Blå Lagunen. Vi tar ett välkomstbad i det mineralrika och varma vattnet så glöm inte badkläderna! Handduk får vi låna. Vi bjuds också på en välkomstdrink- medan vi befinner oss i badet.
Efter badet åker vi vidare till Stakkavík Fish Company. Här tittar vi på fiskfabriken och ser flinka fingrar som filéar både stora och små fiskar. Här får vi även vår lunch, en mycket välsmakande fisksoppa.
Därefter är det dags att åka till Reykjavik och checka in på vårt hotell: 
Hótel Frón, Laugavegur 22 A, Reykjavik. Vi beräknas anlända ca kl 15.00 till hotellet. 
Kl 19.00 vandrar vi över till Bistro Geysir, ca 750 meter. Där inmundigar vi vår första isländska middag. 

Dag 2 
Frukost serveras i hotellets matsal. Efter frukosten hämtas vi upp vid vårt hotell för en ca 4 timmar lång rundtur i Reykjavik. Åter till hotellet vid lunchtid, resten av dagen fri för egna utflykter. Till exempel kan vi rekommendera att rida på Islandshästar. Skyddskläder och hjälmar finns att låna vid ridanläggningen. Man brukar rida cirka en timme på stigarna som utgår från stallet. Stallet hämtar till och med er vid hotellet om så önskas. 
Eller kanske en rundtur på havet för en Valsafari om vädret tillåter. Hamnen varifrån båtarna går ligger ca 800 meter från vårt hotell. 
Vår reseledare hjäper gärna till att boka in er på någon aktivitet på Island.
Vår reseledare följer med ut på stan för att visa på några fina restauranger där man kan äta dagens middag på egen hand.

Dag 3
Frukost serveras i hotellets matsal. Efter frukosten hämtas vi upp vid vårt hotell för att delta i den klassiska heldagsturen ”Den gyllene cirkeln”. Vi besöker nationalparken Thingvellir där det första Alltinget samlades på 900-talet.
Guiden tar oss till Gullfoss, ett av Islands vackraste vattenfall, där vi också äter en typisk isländsk lunch bestående av köttsoppa och bröd på Gullfoss Café.
Vi stannar till vid Geysirområdet där källan Strokkur sprutar vattenkaskader mitt bland rykande svavelkällor och puttrande gyttjekratrar.
Vi är tillbaka vid hotellet vid 18-tiden. Även denna kväll följer vår reseledare med för att visa några restauranger för kvällens middag.

Dag 4
Frukost på hotellet.
Denna dag är fri för egna strövtåg. 
Om man inte bara vill strosa omkring i Reykjavik så finns det möjlighet att boka in sig på diverse aktiviteter som reseledaren tipsar om, se även tipsen under dag 2.
Gemensam middag på Restaurant Reykjavik på kvällen dit vi promenerar (ca. 750 meter), här bjuds vi på en skaldjursbuffé.

Dag 5
Efter frukost checkar vi ut och får möjligen en liten stunds fri tid innan vi hämtas vid hotellet och åker söderut i vår buss för att besöka geotermiska utflyktsmål. Vi väljer de mest intressanta där vi också tar hänsyn till dagens väder. I fiskeläget Grindavik äter vi lunch på Salthúsið restaurant. Om tiden räcker till  besöker vi bron mellan Islands två kontinentalsocklar. Därefter fortsätter vi till Keflavik flygplats. Planet lyfter kl 16.25 och landar 21.20 på Arlanda.
Vår buss väntar på oss vid Arlanda och vi beräknas vara tillbaka i Gävle strax före midnatt.

Pris per person: 13 950:-
I priset ingår: busstransport Gävle-Arlanda t/r, logi 4 nätter på Hótel Frón, Blue Lagoon-paket inkl handduk och drink, Fishcompany-besök inkl lunch, ”Den gyllene cirkeln” inkl lunch, lunch på Salthúsið restaurant sista dagen, bussrundtur inkl guide enligt program samt vår reseledare.

Vi bor på: 
Hótel Frón
Laugavegur 22a
101 Reykjavik
Tel: +354-5114666
www.hotelfron.is

Hotel Frón ligger på Laugavegur 22 A i centrum av Reykjavik, hotellet ligger på shoppinggatan Laugavegur.  Nära Hótel Frón kan du hitta många olika besöksmål som en av de största poolerna i Island , Reykjavik Park och Zoo, Botaniska trädgården m.m.
Island ligger två timmar efter oss.

1 SEK = 11.49 ISK
1 ISK = 0.087 SEK
(valutakurs 2016-11-30)

Status:
Fullt