Lediga Tjänster

http://www.siljanbuss.se/

Vill du bli bussförare?

 Gillar du att träffa människor och är bra på att bemöta dem på ett trevligt sätt? Kan du behålla lugnet även i stressade situationer? Om du dessutom gillar att köra stora fordon så kanske bussföraryrket kan vara något för dig? Satsa på dig själv och bli bussförare! Många körskolor bedriver utbildningen och även en del Komvux. Är du inskriven på Arbetsförmedlingen och är utan arbete finns möjligheten att gå utbildning hos Yrkesakademin via Arbetsförmedlingen om du bedöms lämplig för jobbet.

 

Vi söker duktiga medarbetare som vill jobba hos oss!

" Personalen är vår viktigaste resurs" är en sliten klyscha, men hos oss är det sant. Utan duktiga förare och administratörer - ingen verksamhet. Vi vill vara en bra arbetsgivare och vi jobbar ständigt för att såväl nuvarande som potentiella medarebetare ska uppfatta oss så.

Hos oss på Siljan Buss AB får du möjlighet att arbeta självständigt, ta ansvar och utvecklas. Vår verksamhet spänner över många områden, såsom linjetrafik, skoltrafik, taxi och färdtjänst samt beställningstrafik. I vår verksamhet arbetar buss- och taxiförare, verkstadspersonal, trafikledning, sälj/marknad och administration.

Vi bedriver trafik i Dalarna och har kontor/depåer i följande områden:

Borlänge
​Leksand
Rättvik
Mora
​Orsa

Vill du bli en av oss? Skicka in din intresseanmälan till info@siljanbuss.se

Siljan Buss AB är en del av Björks & Byberg, som utvecklar, levererar och marknadsför attraktiva resetjänster och idag är en av de största privatägda aktörerna i Sverige. Björks & Bybergs buss- och reseföretag bedriver verksamhet från Västerbotten i norr till Östergötland i söder med ca 1700 medarbetare och 900 fordon. Nationell styrka i kombination med lokal förankring och gedigen erfarenhet inom resor och persontrafik gör Björks & Byberg starka på marknaden. Vårt fokus är att alltid leverera prisvärda, konkurrenskraftiga produkter och tjänster med hög service och kvalitet - ingenting är omöjligt!

Björks & Byberg utgörs av Byberg & Nordin, A Björks, Björks Buss, Björks Resor, Björks 24 - 7, Björks Fastigheter, Siljan Buss, VS & Perssons, KR Trafik, KG Busservice, VDL,Ceris Resor, Lindbergs Buss och Weidermans Buss
Klicka här för att läsa mer om lediga tjänster inom Björks & Byberg samt skicka in din ansökan!

Bussförare sökes

Siljan Buss AB bedriver taxi- och bussverksamhet i Dalarnas län. Bolaget har närmare 250 medarbetare och 130 fordon, stationerade i områdena Orsa, Mora, Rättvik, Leksand och Borlänge. I Rättvik/Leksand och Mora/Orsa behöver vi nu förstärka vår verksamhet med ett flertal behovsanställda förare som kan täcka upp vid sjukdomar, semestrar och annan ledighet. Som tim-/behovsanställd väljer du själv hur mycket du vill arbeta. För det mesta kan vi schemalägga din arbetstid veckovis, men det kan givetvis också förekomma att du rings in med kort varsel om en annan förare blir sjuk.

Att arbeta som bussförare hos oss är ett flexibelt arbete med många kundkontakter. Om du tycker om att jobba med service och har som mål att kunden alltid ska bli nöjd passar du bra hos oss. Hos oss får du en möjlighet att arbeta självständigt, ta ansvar och utvecklas som förare!

Som person är det viktigt att du är trygg och har ett gott omdöme då du ansvarar för resenärernas säkerhet och trygghet. Du har lätt för att behålla ditt lugn i alla situationer och har alltid ett positivt och vänligt bemötande till resenärer och kollegor. Våra kunder reser med oss under merparten av dygnets timmar vilket innebär arbete på omväxlande tider.

För att arbeta hos oss ser vi att du har följande kvalifikationer:
- D-körkort
- YKB
- Svenska i tal och skrift
- Gärna några års erfarenhet som bussförare


Vid frågor om tjänsterna vänligen kontakta Liselotte Forsberg via mail på liselotte.forsberg@siljanbuss.se för Mora/Orsa, eller Jari Tuunanen via mail på jari.tuunanen@siljanbuss.se

Välkommen med din intresseanmälan!

Timanställning
Visstid 6 månader eller mer

Kontaktperson
Områdeschef Susanne Schöler

Ansök här

Bussmekaniker till Siljan Buss, Mora

Är du sugen på en nystart i livet? Tycker du som precis som vi att ingenting är omöjligt? Då tycker vi att du ska titta hit, vi behöver nämligen förstärka vår bussverkstad i Mora med två heltidstjänster! Mora är centralorten i Mora Kommun i Dalarna. Här hittar du samhällets alla förnödenheter men har samtidigt naturen inpå knuten. Med närheten till vatten som Siljan och Österdalälven finns möjligheter till fiske, kajak och segling. Du har dessutom Vasaloppsarenan med dess skidspår vintertid och oändliga möjligheter till mountainbikecykling, löpning och vandring sommartid. Mora är ett samhälle i utveckling med en ständig ökning av såväl den bofasta befolkningen som vad gäller turismen.

I vår verkstad kommer du att vara en del av ett team på plats om ca 6 personer. Det dagliga arbetet leds och planeras av en verkstadschef. Du ansvarar tillsammans med dina kollegor för service, underhåll och reparationer av företagets fordon. Att arbeta som mekaniker hos oss är ett flexibelt arbete vilket innebär att löpande föra dialog med chaufförer angående status på fordon samt säkerställa att fel rapporteras in enligt rutiner för felrapportering. Vi söker dig som är utbildad till och/eller har praktisk erfarenhet som mekaniker på tunga fordon, helst buss. Du får gärna ha goda kunskaper inom fordons-el och vara van vid att arbeta med datorn som redskap för såväl felsökning som reservdelshantering. Som person är det viktigt att du är lösningsorienterad och ansvarstagande. Du har ordningssinne, är noggrann och har lätt för att arbeta både individuellt och i grupp. B-körkort är ett krav och D-behörighet ses som mycket meriterande.

MER OM TJÄNSTERNA
- 2 st heltidstjänster i verkstaden i Mora
- Ordinarie arbetstid kan schemaläggas mellan kl 06-22
- Viss beredskap utanför ordinarie arbetstid kan förekomma

MER OM FÖRETAGET
Siljan Buss AB bedriver taxi- och bussverksamhet i Dalarnas län. Bolaget har närmare 250 medarbetare och 130 fordon, stationerade i områdena Orsa, Mora, Rättvik, Leksand och Borlänge. Historien om Siljan Buss inleddes redan 1945, i dåvarande Orsa Droskägareförening. 1980 ombildades föreningen till Orsa Trafik AB och 2007 ändrades namnet till Siljan Buss AB.

Idag är bolaget en del av Björks & Byberg-gruppen som utvecklar, levererar och marknadsför attraktiva resetjänster i Sverige. Tillsammans är Björks & Byberg-bolagen idag landets största privatägda aktör i branschen, med verksamhet från Västerbotten i norr till Östergötland i söder med närmare 2000 medarbetare och en gemensam flotta på cirka 1000 fordon. Nationell styrka i kombination med lokal förankring gör Björks & Byberg starka på marknaden med gedigen erfarenhet inom resor och persontrafik. Vårt fokus är att alltid leverera prisvärda, konkurrenskraftiga produkter och tjänster med hög service och kvalitet – ingenting är omöjligt!

Är du sugen på att vara med och utveckla framtidens buss- och resebransch? Missa då inte chansen att ”hoppa på bussen” redan idag. Vi jobbar med löpande urval så tjänsterna kan tillsättas innan ansökningstidens utgång.
Tillträde snarast. Observera att vi tillämpar provanställning i 6 månader.

För mer information kontakta Mats Pettersson, Fordonschef, tel. 0250-55 20 98.

All kontakt med rekryteringsfirmor avböjes vänligen men bestämt.

 

Ansök här