Italien 29 augusti

VS&Perssons Bussar AB arrangerar resan. Boka hos oss på Siljan Buss.

Italien 8 dagar

Upplev Venedig, Gardasjön, vinprovning och vandring i Treviso.

Prosecco
I de vackra gröna Trevisodalarna är de böljande kullarna täckta av vinrankor med olika druvor odlade för att bli mousserande Prosecco. Här besöker vi två av Proseccogårdarna för provning och lunch. Vi kommer även att besöka den anrika herrgården Castello Roncade för rundvisning samt  vinprovning och lunch i den vackra miljön.


Vandring
Ett fantastiskt sätt att uppleva och se Italiens vackraste natur och landskap är till fots. Vi kommer att ha en vandringsguide med oss denna dag som kan området och de bästa vandringslederna.


Venedig
En av dagarna besöker vi romantiska Venedig där vi börjar med en guidad stadsrundtur för att se fler av de vackra och historiska platserna och byggnaderna. Därefter tar vi oss vidare med båt till Markusplatsen. Denna plats i Venedig som brukar omnämnas som stadens hjärta är mest känt för sitt torg fyllt av kurrande duvor och många berömda byggnader som San Marco klockan, Biblioteca Marciana och Markuskyrkan för att nämna några.


Gardasjön
Är Italiens största och mest kända sjö i foten av alperna. Denna vackra plats med kristallklart vatten omgiven av berg och grön natur är en välbesökt upplevelse som vi kommer att få beskåda både från sjö och land. med båt kommer vi att färdas från till Garda där vi har en skön eftermiddag att spendera tillsammans eller på egen hand.

Dag 1 
Resan avgår tidig gryning mot Arlanda och planet lyfter redan 08.40. Vi landar i Venedig 12.50. En transfer väntar på oss för vidarefärd mot Monastier de Treviso där vi kommer att bo på Hotel Villa Fiorita under vår vistelse. Här får vi ta det lugnt resten av dagen, passa på att ta en lunch i närområdet  eller bara strosa runt i hotellets stora park med pool innan middagen serveras i hotellrestaurangen.

Dag 2
Äter vi frukost i hotellet innan vi gör en guidad utflykt till två olika Proseccogårdar i den böljande gröna Trevisodalen. På båda gårdarna får vi rundvisning och Proseccoprovning av de lokalt framställda vinerna samt en njutningsbar lunch med vacker utsikt på en av vingårdarna. Middag serveras senare på hotellet.

Dag 3
Denna dag beger vi oss till Venedig efter frukost. Vi möts upp av en lokal guide som visar oss runt i staden. I Tronchetto tar vi oss ombord på en privat båt för vidarefärd till Markusplatsen. Detta torg har vi sett i många filmer och är även berömt för sina otaliga duvor. Runt Markusplatsen finns fler kända byggnader att besöka.  Middag äter vi tillsammans på hotellet när vi återvänt.

Dag 4
Treviso och norra Italien har en fantastiskt vacker natur och trivsamma vandringsleder. Denna dag äter vi en rejäl frukost på hotellet innan vi möter upp en lokal vandringsguide som tar oss med på en oförglömlig vandring. För den som önskar finns möjlighet att stanna hemma på hotellet denna dag, som med sina trivsamma omgivningar är ett rofyllt och trivsamt alternativ. Vandringen beräknas ta 6 timmar. På kvällen återförenas vi ännu en gång för en gemensam middag i hotellrestaurangen.

Dag 5
Dagen  är fri för egna eller gemensamma fria aktiviteter. Vi kan rekommendera ett besök i Treviso som är en trevlig stad att flanera i, speciellt i de historiska delarna med smala gränder. Treviso är omringad av en stadsmur och även här är vatten ett viktigt inslag i arkitekturen med vallgravar och kanaler. Ett besök på museumet di Sante Caterina är också att rekommendera, en byggnad som tidigare varit både kyrka och kloster som idag innehåller omfattande samlingar med fynd från arkeologiska utgrävningar. Frukost och middag serveras på hotellet även denna dag.

Dag 6
En heldagsutflykt till omåttligt populära Gardasjön planeras denna dag. Med transfer från hotellet tar vi oss med ca 3 timmars färd till Peschiera som är beläget vid Gardasjön. Därifrån tar vi oss vidare på en timmes lång vacker båttur till Garda. Här stannar vi och njuter av platsen, luften och vattnat fram till sena eftermiddagen. Souvenirer finns att köpa och vackra platser för att avnjuta en Italiensk lunch finns i hela Garda.

Dag 7
Efter frukost beger vi oss på ännu en resa i vinanda. Vi besöker Castello Roncade som är en anrik Herrgård belägen mellan de grönskande vinodlingarna. Här bor fortfarande en Baron kvar i en av delarna men resten av byggnaden finns till förfogande för allmänheten. Här får vi en rundvisning och en historisk berättelse om en Herrgård med många anor och med vacker arkitektur. Efter rundvisningen gör vi en vinprovning och intager en lunch innan vi återvänder till hotellet och resans sista gemensamma middag på hotellet.

Dag 8
Hemresa. Vi äter frukost och packar ihop inför hemresan. En transfer tar oss till flygplatsen där planet lyfter klockan 10.20. Vi landar på Arlanda 12.50 och med buss tar vi oss därifrån hemåt igen. Vi beräknar vara åter redan på eftermiddagen den femte september  efter en oförglömlig resa genom ett Italien i sensommarskrud och mogna vindruvefält.

Status:
Fullt