Skottland 10 september

VS&Perssons Bussar AB arrangerar resan. Boka hos oss på Siljan Buss.

Grönskande landskap, historiska platser, mystik och välsmakande maltwhisky. Ja Skottand är verkligen en njutning för alla sinnan.

Dag 1
Avresan mot Skottland startar tidigt på söndag morgon. Redan kl 06.00 checkar vi in på Arlanda och inväntar Norwegian Air Shuttle som tar oss vidare till Skottland kl 07 .55. Ett par timmar senare kliver vi av planet på Edinburgh Airport där en busstransfer väntar på oss för vidare färd. 
Nu reser vi genom ett höstklätt Skottland mot den skotska staden Perth vackert belägen intill floden Tay. Väl framme i Perth checkar vi in på Salutation Hotel där tid finns att inta en lunch innan vi tar oss vidare till en sv Skottlands största destillerier Famous Grouse Experiens för rundvisning och Whiskyprovning under eftermiddagen. På kvällen serveras vi en gemensam middag på hotellet.

Dag 2 - 4
Vi serveras frukost på hotellet samtliga dagar och middag på kvällarna. Under vår vistelse i  kommer vi att göra närliggande utflykter till fots och längre med buss. I staden Perth finns fler trevliga sevärdheter så som Perth Museum and Art Gallery som är ett av Skottlands äldsta regionala konstmuséer. Här finns också St Johns Kirk som är en av stadens viktigste historiska byggnader och landmärken. Den första kyrkan uppfördes redan på 1100-talet och huvuddelen tillkom mellan åren 1440-1500.

Vi kommer även att hinna med ett besök på Blair Castle, ett av Skottlands vackra vita sagoslott där vi får en guidad rundtur i slottet och dess intilliggande slottsträdgård. Blair Castle är stamgods för klanen Murray vars överhuvud bär titeln Duke of Atholl. Det nuvarande klanöverhuvudet John Murray bor dock nu i Sydafrika vilket gör att slottet öppnar portarna för dessa ståtliga rundturer eller olika evenemang som konferenser, sportevent och bröllop t.ex. 

Edradour Destillery, ett mindre familjeägt destillery med stor charm är ännu ett destillery vi kommer att besöka under vår vistelse i Perth. Här guidas vi runt i destilleriet som ger upplevelser för fler sinnen och smaker och avslutar med en Whisyprovning. 

Dag 5
Lämnar vi Perth och tar oss till Skottlands huvudstad Edinburgh. Här bor vi sista nattenpå Tune Hotel Haymarket. En lokal guide ger oss en rundtur i Edinburgh och delar av dagen lämnas fri för egna upptäckter, shopping eller besök till något av stadens sevärdheter. På kvällen äter vi gemensam 3-rätters-middag på en närliggande restaurant.

Dag 6
Klockan 10.45 lyfter vårt flyg med SAS mot Arlanda igen. Ett par timmar senare landar vi och våran buss står utanför utcheckningen och väntar på oss. Vi beräknar vara åter i Gävle c.a 16.30 på eftermiddagen.
 

Status:
Fullt