Fler nyheter

 • Mora IK får en buss i julklapp

  2017-12-22

  Siljan Buss har varit partner till Mora IK under flera år och tidigare i höstas blev det klart med en förlängning av samarbetet och vid annandagen kör Siljan Buss fram en julklapp som heter duga till hockeyklubben. 

  Bussen är en dubbeldäckare av modell VDL Futura. Den har en strömlinjeformad och supermodern design, både exteriört och interiört. Fullt utrustad med modern teknik som wifi, flat screens och eluttag vid varje säte. Bussen har upp till 79 sittplatser, kommer att säkert och bekvämt köra både Mora IK:s juniorlag och a-lag till matcherna.

  – Vi är otroligt stolta över att kunna erbjuda en modern och miljövänlig spelarbuss som motsvarar alla behov som Mora IK har. Vi hoppas att den här julklappen bidrar till ännu fler framgångar för både föreningen och bygden, säger Michael Wikström, vd på Siljan Buss.

  Vi är sedan många år tillbaka glada över att ha en så engagerad och viktig lokal samarbetspartner som Siljan Buss! Vi får nu resa i en av de mest moderna bussarna på marknaden och det är helt fantastiskt, säger Mora IKs klubbdirektör Peter Hermodsson.

  Det mest intressanta är att bussen drivs med ett miljövänligt fossilfritt bränsle (HVO) som är förnybart till 100 procent. Är ett mycket klimatsmart alternativ till fossila drivmedel. HVO tillverkas huvudsakligen av olika restprodukter som vegetabiliska och animaliska fetter från bl.a. matrester.

  Utvecklingen inom bussbranschen går fort framåt och att vi kör våra bussar med miljövänligt drivmedel är en självklarhet för oss. Det är ju faktiskt rätt häftigt att vi har matrester i tanken, säger Michael Wikström.

   

  För mer information kontakta:

  Michael Wikström, VD Siljans Buss, 070 – 625 89 52

  Peter Hermodsson, Klubbdirektör Mora IK, 0250 - 94430

  Om Siljan Buss

   

  Siljan Buss bedriver skol-, linje- och beställningstrafik med buss och taxi i Dalarna. Företaget har totalt närmare 170 medarbetare, varav majoriteten framför bolagets 115 fordon stationerade i Borlänge, Orsa, Mora, Rättvik och Leksand. Historien om Siljan Buss inleddes redan 1945, i dåvarande Orsa Droskägareförening. Under 2007 ändrades namnet till Siljan Buss AB. Idag ingår Siljan Buss i koncernen Björks och Byberg. I koncernen ingår Byberg&Nordin Busstrafik AB, A Björks, Björks Buss, Björks Fastigheter, Siljan Buss, VS&Perssons Bussar AB , KR Trafik, Björks 24-7, VDL Buss & Coach, Weidermans Buss samt Lindbergs Buss.