Lediga Tjänster

http://www.siljanbuss.se/

Vill du bli bussförare?

 Gillar du att träffa människor och är bra på att bemöta dem på ett trevligt sätt? Kan du behålla lugnet även i stressade situationer? Om du dessutom gillar att köra stora fordon så kanske bussföraryrket kan vara något för dig? Satsa på dig själv och bli bussförare! Många körskolor bedriver utbildningen och även en del Komvux. Är du inskriven på Arbetsförmedlingen och är utan arbete finns möjligheten att gå utbildning hos Yrkesakademin via Arbetsförmedlingen om du bedöms lämplig för jobbet.

 

Vi söker duktiga medarbetare som vill jobba hos oss!

" Personalen är vår viktigaste resurs" är en sliten klyscha, men hos oss är det sant. Utan duktiga förare och administratörer - ingen verksamhet. Vi vill vara en bra arbetsgivare och vi jobbar ständigt för att såväl nuvarande som potentiella medarebetare ska uppfatta oss så.

Hos oss på Siljan Buss AB får du möjlighet att arbeta självständigt, ta ansvar och utvecklas. Vår verksamhet spänner över många områden, såsom linjetrafik, skoltrafik, taxi och färdtjänst samt beställningstrafik. I vår verksamhet arbetar buss- och taxiförare, verkstadspersonal, trafikledning, sälj/marknad och administration.

Vi bedriver trafik i Dalarna och har kontor/depåer i följande områden:

Borlänge
​Leksand
Rättvik
Mora
​Orsa

Vill du bli en av oss? Skicka in din intresseanmälan till info@siljanbuss.se

Siljan Buss AB är en del av Björks & Byberg, som utvecklar, levererar och marknadsför attraktiva resetjänster och idag är en av de största privatägda aktörerna i Sverige. Björks & Bybergs buss- och reseföretag bedriver verksamhet från Västerbotten i norr till Östergötland i söder med ca 1700 medarbetare och 900 fordon. Nationell styrka i kombination med lokal förankring och gedigen erfarenhet inom resor och persontrafik gör Björks & Byberg starka på marknaden. Vårt fokus är att alltid leverera prisvärda, konkurrenskraftiga produkter och tjänster med hög service och kvalitet - ingenting är omöjligt!

Björks & Byberg utgörs av Byberg & Nordin, A Björks, Björks Buss, Björks Resor, Björks 24 - 7, Björks Fastigheter, Siljan Buss, VS & Perssons, KR Trafik, KG Busservice, VDL,Ceris Resor, och Lindbergs Buss.
Klicka här för att läsa mer om lediga tjänster inom Björks & Byberg samt skicka in din ansökan!

Bussförare sökes till Rättvik

Är du på jakt efter nya utmaningar? Möter du kollegor

och kunder med ett leende? Då tycker vi att du ska titta hit! Vi behöver
förstärka vårt team i Leksand/Rättvik. 


OM DIG
Tycker du om att jobba med service och har som mål att kunden alltid ska bli nöjd
så passar du bra hos oss. Som bussförare ansvarar du för våra resenärers
säkerhet och trygghet så du är en lugn person med gott omdöme. Ett positivt
bemötande mot såväl kunder och kollegor är en självklarhet. Vi har förmånen att
köra kunder under stora delar av dygnets timmar så att vara bussförare hos oss
innebär arbete på omväxlande tider. 


För att arbeta hos oss ser vi att du har följande kvalifikationer:
- D-körkort
- YKB
- Svenska i tal och skrift
- Några års erfarenhet som bussförare är meriterande, men inte ett krav


VI ERBJUDER
Vi erbjuder dig möjlighet att arbeta i ett företag där vi tar ansvar för- och
respekterar våra resenärer, varandra som kollegor och miljön. Som bussförare i
linjetrafik hos Siljan Buss får du ett flexibelt arbete. Du får köra alla
linjer i området och alla typer av bussar. Vi vill att du ska trivas och må bra
och erbjuder dig därför bland annat friskvårdsbidrag, sjukvårdsförsäkring och
tillgång till Siljan Buss förmånsportal med mängder av erbjudanden på produkter
och tjänster.  


MER OM FÖRETAGET
Siljan Buss AB bedriver taxi- och bussverksamhet i Dalarnas län. Bolaget har
närmare 250 medarbetare och 130 fordon, stationerade i områdena Orsa, Mora,
Rättvik, Leksand och Borlänge. Historien om Siljan Buss inleddes redan 1945, i
dåvarande Orsa Droskägareförening. 1980 ombildades föreningen till Orsa Trafik
AB och 2007 ändrades namnet till Siljan Buss AB. 
Idag är bolaget en del av Björks & Byberg-gruppen som utvecklar, levererar
och marknadsför attraktiva resetjänster i Sverige. Tillsammans är Björks &
Byberg-bolagen idag landets största privatägda aktör i branschen, med
verksamhet från Västerbotten i norr till Östergötland i söder med närmare 2000
medarbetare och en gemensam flotta på cirka 1000 fordon. Nationell styrka i
kombination med lokal förankring gör Björks & Byberg starka på marknaden
med gedigen erfarenhet inom resor och persontrafik. Vårt fokus är att alltid
leverera prisvärda, konkurrenskraftiga produkter och tjänster med hög service
och kvalitet – ingenting är omöjligt!


Vi arbetar med löpande urval vilket innebär att tjänsterna kan komma att
tillsättas innan ansökningstiden gått ut, välkommen med din ansökan redan idag!
Alla ansökningar sker via länken i annonsen. Ansök här


Vi avböjer vänligen men bestämt kontakt med rekryteringsfirmor då vi valt att
sköta rekryteringen internt.


Vid eventuella frågor om tjänsten vänligen kontakta trafikledare Sophie Pettersson på 076-116 23 56 eller Jaari Tuunanen på 076-347 63 06

Bussmekaniker till Mora

Är du sugen på en nystart i livet? Tycker du som precis som vi att ingenting är omöjligt? Då tycker vi att du ska titta hit, vi behöver nämligen förstärka vår bussverkstad i Mora med två heltidstjänster! Mora är centralorten i Mora Kommun i Dalarna. Här hittar du samhällets alla förnödenheter men har samtidigt naturen inpå knuten. Med närheten till vatten som Siljan och Österdalälven finns möjligheter till fiske, kajak och segling. Du har dessutom Vasaloppsarenan med dess skidspår vintertid och oändliga möjligheter till mountainbikecykling, löpning och vandring sommartid. Mora är ett samhälle i utveckling med en ständig ökning av såväl den bofasta befolkningen som vad gäller turismen.

I vår verkstad kommer du att vara en del av ett team på plats om ca 6 personer. Det dagliga arbetet leds och planeras av en verkstadschef. Du ansvarar tillsammans med dina kollegor för service, underhåll och reparationer av företagets fordon. Att arbeta som mekaniker hos oss är ett flexibelt arbete vilket innebär att löpande föra dialog med chaufförer angående status på fordon samt säkerställa att fel rapporteras in enligt rutiner för felrapportering. Vi söker dig som är utbildad till och/eller har praktisk erfarenhet som mekaniker på tunga fordon, helst buss. Du får gärna ha goda kunskaper inom fordons-el och vara van vid att arbeta med datorn som redskap för såväl felsökning som reservdelshantering. Som person är det viktigt att du är lösningsorienterad och ansvarstagande. Du har ordningssinne, är noggrann och har lätt för att arbeta både individuellt och i grupp. B-körkort är ett krav och D-behörighet ses som mycket meriterande.

MER OM TJÄNSTERNA
- 2 st heltidstjänster i verkstaden i Mora
- Ordinarie arbetstid kan schemaläggas mellan kl 06-22
- Viss beredskap utanför ordinarie arbetstid kan förekomma

MER OM FÖRETAGET
Siljan Buss AB bedriver taxi- och bussverksamhet i Dalarnas län. Bolaget har närmare 250 medarbetare och 130 fordon, stationerade i områdena Orsa, Mora, Rättvik, Leksand och Borlänge. Historien om Siljan Buss inleddes redan 1945, i dåvarande Orsa Droskägareförening. 1980 ombildades föreningen till Orsa Trafik AB och 2007 ändrades namnet till Siljan Buss AB.

Idag är bolaget en del av Björks & Byberg-gruppen som utvecklar, levererar och marknadsför attraktiva resetjänster i Sverige. Tillsammans är Björks & Byberg-bolagen idag landets största privatägda aktör i branschen, med verksamhet från Västerbotten i norr till Östergötland i söder med närmare 2000 medarbetare och en gemensam flotta på cirka 1000 fordon. Nationell styrka i kombination med lokal förankring gör Björks & Byberg starka på marknaden med gedigen erfarenhet inom resor och persontrafik. Vårt fokus är att alltid leverera prisvärda, konkurrenskraftiga produkter och tjänster med hög service och kvalitet – ingenting är omöjligt!

Är du sugen på att vara med och utveckla framtidens buss- och resebransch? Missa då inte chansen att ”hoppa på bussen” redan idag. Vi jobbar med löpande urval så tjänsterna kan tillsättas innan ansökningstidens utgång.
Tillträde snarast. Observera att vi tillämpar provanställning i 6 månader.

För mer information kontakta Mats Pettersson, Fordonschef, tel. 0250-55 20 98.

All kontakt med rekryteringsfirmor avböjes vänligen men bestämt.

 

Ansök här

Taxiförare i Mora/Orsa samt Leksand/Rättvik

Taxiförare till Siljan Buss
 
 
Är du sugen på ett nytt jobb med nya utmaningar? Tycker du precis som vi att ingenting är omöjligt? Då kan rollen som taxiförare i Siljan Buss vara något för dig, vi behöver nämligen förstärka vårt team med taxiförare i Mora/Orsa samt Leksand/Rättvik! Vi söker personal både för att arbeta på timmar samt heltidstjänster.

OM DIG
Vi söker dig som har en serviceinriktad personlighet och som är prestigelös och flexibel i ditt sätt att arbeta, för dig är det inga problem att vara redo att hjälpa till där det behövs. Att samarbeta likväl som att jobba självständigt fungerar bra för dig och du tycker precis som vi att långsiktighet, öppenhet, delaktighet och ansvarstagande är nyckelord för att trivas och få andra att trivas i arbetet.

OM TJÄNSTEN
Som taxiförare hos oss är du en positiv del av vår organisation som utför taxitransporter dels som avtalstrafik för Dalatrafik samt vanliga taxiresor för privatpersoner och företag. I rollen ingår bland annat att

-Utföra taxiresor enligt körorder.
-Framföra fordonet tryggt, säkert och lugnt.
-Vara serviceminded och hjälpa våra resenärer så de upplever att de får den service de förväntar sig.
-Kontroll av fordon enligt kollektivavtal och fastställda rutiner.

KVALIFIKATIONER
För att arbeta som taxiförare hos oss behöver du inneha körkort klass B samt Taxiförarlegitimation samt goda kunskaper i det svenska språket i både tal och skrift.
D-kort/YKB för buss, lokalkännedom och kunskap om bårtransporter och trappklättrare är starkt meriterande.

VI ERBJUDER
Hos oss får du vara med och påverka och möjlighet att utvecklas i din roll. För oss är det viktigt att våra medarbetare mår bra i och utanför arbetet och vi erbjuder därför bland annat friskvårdsbidrag, förmånliga personalrabatter och sjukvårdsförsäkringar. Vi erbjuder dig också möjlighet att arbeta i ett företag där vi tar ansvar för- och respekterar våra resenärer, varandra som kollegor och miljön.

Vi har givetvis kollektivavtal hos oss och som Taxiförare omfattas du av Taxiavtalet. Vi har även ett lokalt avtal där en än mer fördelaktig månadslön regleras på 23.797 kr/mån.

MER OM FÖRETAGET
Siljan Buss AB bedriver taxi- och bussverksamhet i Dalarnas län. Bolaget har närmare 250 medarbetare och 130 fordon, stationerade i områdena Orsa, Mora, Rättvik, Leksand och Borlänge. Historien om Siljan Buss inleddes redan 1945, i dåvarande Orsa Droskägareförening. 1980 ombildades föreningen till Orsa Trafik AB och 2007 ändrades namnet till Siljan Buss AB.
Idag är bolaget en del av Björks & Byberg-gruppen som utvecklar, levererar och marknadsför attraktiva resetjänster i Sverige. Tillsammans är Björks & Byberg-bolagen idag landets största privatägda aktör i branschen, med verksamhet från Västerbotten i norr till Östergötland i söder med över 2000 medarbetare och en gemensam flotta på cirka 1000 fordon. Nationell styrka i kombination med lokal förankring gör Björks & Byberg starka på marknaden med gedigen erfarenhet inom resor och persontrafik. Vårt fokus är att alltid leverera prisvärda, konkurrenskraftiga produkter och tjänster med hög service och kvalitet – ingenting är omöjligt!

Vi arbetar med löpande urval vilket innebär att tjänsterna kan komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut, välkommen med din ansökan redan idag! Alla ansökningar sker via länken i annonsen.

Vi avböjer vänligen men bestämt kontakt med rekryteringsfirmor då vi valt att sköta rekryteringen internt.

Observera att vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Vid eventuella frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande trafikledare Lisbeth Rusten på mail: lisbeth.rusten@siljanbuss.se

Varmt välkommen med din ansökan här!
 
 
 
Körkort klass B - Bil.