Medical SPA Tervis

VS&Perssons Bussar AB arrangerar resan. Boka hos oss på Siljan Buss.

Tervis är så mycket mer än bara gurka på ögonen, bland annat för att: 

-Tervis har svensktalande läkare.
-Tervis ger tre behandlingar per dag.
-Tervis ger behandlingar 7 dagar i veckan.
-Tervis har lerbehandlingar.
-Tervis har ett stort utbud av behandlingar och undersökningar som man kan köpa utöver de som ingår i paketet.
-Tervis serverar tre måltider om dagen (helpension).
-Tervis ligger nära Pärnu centrum.
-Tervis Kulturcentrum anordnar bland annat konserter, föreställningar m.m.

Till matsalen, morgongympan och alla behandlingar kan man promenera inomhus i glasgallerior som sammanbinder byggnaderna. 
Mer än 50 olika hälsobehandlingar, undersökningar och avkopplingar finns att välja bland. En svensktalande läkare hjälper dig att välja de behandlingar som passar dig bäst. 
Tervis erbjuder hjälp vid besvär med ben,- led-, hjärt,- och kärl,- samt det periferiska nervsystemet. För hälsokontroller finns kliniskt och biokemiskt laboratorium, rum för sonografiska och funktionsdiagnostiska undersökningar. Specialläkare för öron-näsa-hals finns på plats. Det finns även tandvårdsmottagning där det finns möjlighet att tillverka och laga tandproteser.  
Behandlingar kan beställas på plats för kostnader långt under våra svenska priser.
På fritidscentrat finns en spa- och bastuanläggning samt en idrottsanläggning. Här kan du varje dag få morgongymnastik, vattengymnastik, stavgång, styrketräning, bordtennis, simträning, japanskt bad, bubbelbad, olika bastubad, m.m.
På kulturcentrat ordnas på kvällstider konserter där olika internationella artister uppträder. Dessutom ordnas för hotellets gäster danskvällar, temadagar, utställningar m.m.

Status:
Fullt

Dagsprogram

Dagsprogram 
Tervis 7, 9 & 14 dagar 
Idag har vi många resenärer från stora delar av Sverige, vi använder då oss av Tallinks bussanslutningar. 
Alla som inte ansluter i hamnen betalar busstillägg enligt turlistan.
På alla resor har vi alltid en buss med hela vägen från Värtahamnen. I bussen kan du lägga ditt stora bagage och behöver då endast ta nattväskan med ombord på båten.

Dag 1
Avresa från påstigningsorten enligt turlistan för Tallink Siljas bussanslutningar för färd till Värtahamnen, dit vi beräknas komma kl 15.30-16.00. 
Vår reseledare tar emot resenärer i Värtahamnen från ca kl 15.30.
Det finns möjlighet att lägga ert stora bagage i vår buss och endast ta nattväskan med ombord kl 17.45/17.30 avgår Tallinks färja  från Stockholm, logi i tvåbädds insideshytter med golvstående sängar.

Dag 2
Frukost ombord innan vi kl 10.00 ankommer till Tallinn. När alla tagit plats ombord på bussen beger vi oss av mot Pärnu som ligger 13 mil söderut. Vid lunchtid är vi framme för lunchbuffé och incheckning på Tervis. 
Läkarbesök under eftermiddagen eller nästkommande dag. Middagsbuffé på kvällen.

Pärnudagarna, dag 3-5, 3-7, 3-12.
Nu släpper vi ned axlarna och njuter!
Frukostbuffé, lunchbuffé och middagsbuffé serveras varje dag på hotellet. Likaså de ordinerade behandlingarna. Någon dag anordnas en guidad rundtur i Pärnu för de som vill se sig omkring lite mer och en av dagarna samlas vi för välkomstkaffe, tid och plats meddelas i vår pärm i receptionen. Vår reseledare bor på Tervis under hela vår vistelse i Pärnu.

Hemresedagen, dag 6, 8, 13.
Frukost, behandling och lunch på hotellet därefter åker vi till Tallinn.
Vi hinner med en del spännande shopping innan Tallinks färja avgår från hamnen i Tallinn kl 18.00. Även här sköter reseledaren/chauffören incheckningen.

Hemkomstdagen, dag 7, 9, 14.

Frukost ombord innan vi kl 10.00 ankommer till Stockholm. Fär de som skall åka med anslutningsbussen hjälper vi till att lasta om det stora bagaget, som legat i vår buss under båtresan, över till anslutningsbussen. 
I priset ingår: 
Båtresa med del i insides 2-bäddshytt (B2-hytt med golvstående sängar) inkl frukost t/r, bussresa Tallinn-Pärnu t/r, logi 4/6/11 nätter med del i dubbelrum, helpension (frukost, lunch och middag) på hotellet från och med lunch ankomstdagen till och med lunch avresedagen, läkarbesök (2 besök vid resor mer än 7 dagar), 3 behandlingar eller träningar om dagen, tillgång till SPA- och bastucentret varje dag 06.30-17.00, uppiggande morgongymnastik, välkomstkaffe, guidad rundtur i Pärnu samt reseledares tjänster. Vi har alltid en reseledare med på resan, denne tar emot i Värtahamnen dag 1 och tar farväl sista dagen i Värtahamnen.

OBS Bussanslutningar:
Då vi numera har resenärer från nästan hela Sverige gäller alla priser från Stockholm. Anslutningstillägg tillkommer alltid på resans pris, vi bokar gärna in er på de olika anslutningsbussarna. Tar man sig till Värtahamnen på egen hand blir det inget tillägg. En buss väntar på oss i Värtahamnen i Stockholm där man kan lägga det stora bagaget och endast ta nattväskan med ombord, ingen behöver bära sitt stora bagage av och på båten, ej heller det man handlar i Tallinn på hemresan.

Rum & Sviter


Standard- och Superiorrum
Tervis komfortabla, ljusfyllda och väl inredda hotellrum finns i tre olika vingar, dess balkonger erbjuder magnifika utsikter.
Du kan välja mellan standard eller superior enkel- och dubbelrum, handikappanpassade rum, familjerum och sviter. Alla rum är allergianpassade och givetvis rökfria.
I rummen finns TV, direktvalstelefon, kylskåp och dusch.Superior rummen är förutom standardutrustning försedda med morgonrock, hårtork och förvaringsskåp. Superior-rum har minibar. Produkter från minibaren kostar extra och betalas i receptionen i samband med utcheckning.

Sviter
För lyxsökande gäster erbjuder Tervis sviter, varav några är utrustade med bastu.
Sviterna är förutom standardutrustning försedda med hårtork och morgonrockar, sviterna är även utrustade med WiFi, samt sviterna i hus 3 med förvaringsskåp.
Superior-rum har minibar. Produkter från minibaren kostar extra och betalas i samband med utcheckning. 

Handikappanpassade rum
De handikappanpassade rummen är inredda med hänsyn till specialbehoven av funktionshindrade personer. Dessa har dessutom större duschrum.
I rummen finns TV, direktvalstelefon, kylskåp och dusch

 

 

 

 

 

 

 

Hälsocentret

På hälsocentret finns alla möjligheter för aktiv och hälsosam fritidsverksamhet.
På fritidscentrumet finns en spa- och bastuanläggning samt en idrottsanläggning. Du välkomnas dagligen till morgongymnastik, vattengymnastik, stavgång, styrketräningssal, bordstennis, bassäng, japanskt bad, bubbelbad, barnbassäng, olika bastur, mm. I Tervis gymnastiksal kan du även spela boll.
 Strandparkerna bredvid SPA Tervis erbjuder utomordentliga möjligheter för joggning och promenader under alla årstider. Sommartid går det även att utnyttja vilstolarna på tredje våningens terrass. Förutom bad- och bastunöjen och sportiga aktiviteter erbjuder Tervis även möjligheten att besöka deras skönhetscentrum.

Tilläggspaket
Bygg ut din SPA-vistelse med ett skönhets- eller undersökningspaket.
Du får ett förmånligare pris jämfört med köp på plats. Du kan vara säker på att tjänsterna är bokade för dig och du slipper bli besviken på att det inte finns några lediga tider.

Skönhetspaket: 
Pris 850:-
- Ansiktsbehandling 45 min.
- Kroppsbehandling 45 min.
- Manikyr eller pedikyr 60 min.

Ansiktsbehandling är av en behandling för ansiktet som inkluderar sminkborttagning, ytrengöring och peeling av ansiktet och ansiktsmassage. En mask för ansikte och dekolletage som passar alla hudtyper återställer hudens lyster och naturliga skönhet. 
Kroppsbehandling består av massagebehandling för hela kroppen. Vi har förenat den traditionella massagens avkopplande teknik med eteriska oljors verksamma effekt. Behandlingen återställer energi och livskraft, återfuktar huden och gör den silkeslen. 
Klassisk manikyr återställer dina naglar och nagelband. Efter manikyren smörjs händerna in med fuktande kräm och vid önskemål appliceras nagellack. Manikyren resulterar i mjuka silkeslena händer. 
Klassisk pedikyr är passar alla som lägger vikt på att alltid ha fötter med välvårdat utseende. Fotbehandlingen påbörjas med rengörande fotbad. Därefter återställs naglar och nagelband. Behandlingen avslutas med lätt fotmassage med fuktande fotkräm och vid önskemål lackas naglarna.

Undersökningspaket:
Pris 850:-
- Läkarkonsultation.
- EKG och belastningstest.

Undersökningar för kvinnor: TSH, allmän kolesterol, HDL-kolesterol, LDL-kolesterol, triglycerider, blodsocker, klinisk blodanalys, CRV, lever- och njurvärden - ALT, AST, kreatinin, BMI, test för riskfaktorer.
Undersökningar för män: PSA, allmän kolesterol, HDL-kolesterol, LDL-kolesterol, triglycerider, blodsocker, klinisk blodanalys, CRV, lever- och njurvärden – ALT, AST, kreatinin, BMI, test för riskfaktorer.